7 beneficii ale dormitului in pielea goala

stk31398mls

Acest lucru ar putea suna un pic obraznic, dar hai sa incercam. Trebuie sa aruncati pijamalele si sa dormim in pielea goala. Ce ai spus? Potrivit numeroaselor studii științifice, beneficiile pentru sanatate ale somnului in pielea goala sunt prea multe și de anvergură prea mare pentru a le ignora.

 

De la îmbunătățirea echilibrului hormonal la mai puțina grăsime pe burtă și mai mult sex, într-adevăr trebuie sa ne facem un obicei de a dormi nud mai des.

 

Doar 10% dintre americani dorm nud, potrivit unui studiu. Aceasta este, probabil, tipic pentru cele mai multe alte țări ale lumii, și ar trebui să se schimbe. Iata si motivele pentru care sa dormi nud:

  1. Veți încetini semnele de imbatranire si veti arata mereu tanar/a

 

Dormit gol într-o cameră menținută la o temperatură nu mai mare de 70F (21C) stimuleaza eliberarea de hormon calledmelatonin anti-imbatranire si hormonul de creștere în organism. Eliberarea acestor hormoni poate îmbunătăți performanțele atletice, conform unui studiu publicat in 2012 revista Sleep.

 

Hormonii ar trebui să funcționeze mai bine la temperatura camerei mai mici, permițând corpului să se regenereze, ducand la o mai bună piele si par. Un mediu de somn in care este prea cald, nu va permite organismului sa se răcească în mod natural și pot perturba eliberarea acestor hormoni.

 

  1. Va veți simți mai fericit și veti elibera stresul din corp

 

Asta pentru că dormi gol, creste eliberarea de oxitocină. Oxitocina (numit, de asemenea, hormonul iubirii) este un puternic hormon bun-simt, care este implicat în orgasm și capacitatea de reacție sexuală, combaterea stresului si depresiei, reducerea inflamatiei intestinale, îmbunătățirea motilitatea intestinala, si reducerea tensiunii arteriale.

 

Deci, dacă tu și partenerul tău dormiti nud se poate stimula nivelul de oxitocina, de a declanșa dorinta sexuala si, desigur, duce la mai multe momente intime cu partenerul tau. De fapt, un studiu de la Cotton SUA a constatat ca cuplurile care dorm nud sunt mai fericiti decat omologii lor îmbrăcati.

  1. Veți avea o calitate mai buna a somnului

 

Un studiu australian a constatat că unele forme de insomnie pot fi provocate de reglarea temperaturii corpului necorespunzătoare pe timp de noapte. Alt studiu a arătat că reglarea temperaturii corpului în pat ar putea contribui în mod semnificativ la îmbunătățirea calității somnului și de a ajunge somn adânc.

Dormitul nud poate afecta pozitiv calitatea somnului.

 

  1. Vei reduce nivelul de cortizol si vei mentine corpul sănătos.

 

Somnul sau nedormitul nu este asociat cu eliberarea de cortizol, sau așa-numit hormonul stresului, precum hormonii foame care pot declanșa apetitul nostru pentru produsele alimentare și să conducă astfel la supraalimentare.

 

Mai exact, cercetatorii de la Universitatea din Warwick au descoperit ca cei care dorm mai puțin de șase ore au de trei ori mai multe sanse de a dezvolta diabet zaharat si boli de inima si, prin urmare, cresterea in greutate nedorita. Deoarece dormitul gol te ajuta sa dormi mai profund și păstrează temperatura corpului la intervalele optime, corpul tau este în măsură să reglementeze cortizol.

Care, la rândul său, ajută la combaterea grasimilor de pe abdomen si cresterea in greutate, asigurându-se astfel să mențină o compozitie a organismului sanatos.

  1. Veți stimula sistemul imunitar.

 

Mai mult decât atât, creșterea nivelului de oxitocina și cortizol redus  contribuie la un sistem imunitar mai robust. Păstrarea aceste substanțe chimice importante la valoarea lor optima în ecosistemul dvs.  prin intermediul dormitului gol va ofera protecti,de la alungarea germenilor, virusilor si alte organisme cauzatoare de boli.

 

  1. Protejeaza zonele intime de infectii

 

După cum probabil știți deja, bacteriile prospera in medii calde, umede, în special la femeile predispuse la infectii vaginale.

Nicole Prause, un cercetator asociat la Universitatea din California Los Angeles, a arătat că, dormitul gol ar reduce capacitatea acestor bacterii (întotdeauna prezente) să copleșească normele florei vaginale sanatoase.

Astfel zona intima va primi mai multa ventilație, atunci cand dormi gol, crescând capacitatea sa de a rămâne uscat și reducerea probabilității de infectii fungice.

 

  1. Veți crește virilitatea

 

Domnilor, dormitul gol poate creste virilitatea prin menținerea testicule reci, care este motivul pentru care testiculele sunt localizate in afara corpului, în primul rând. Când purtați slip strâmt și va acoperiti cu pături grele, testiculele se pot încălzi și pot reduce numarul de spermatozoizi.

 

Concluzie finala: scapati de pijamale si bucurati-va de dormitul in pielea goala.